İBB Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı muavini adayı Ekrem İmamoğlu Kastamonu’da konuştu. İmamoğlu “Bu ülkenin pırıl pırıl evlatlarının mülakatlarda hakları yenirken milliyetçilik neredeydi? Bu ülkenin vatandaşlığını 250 bin dolara ne idiği belirsiz şahıslara satarken neredeydi milliyetçiliğiniz? O vatandaşlık sattığınız insanlar uyuş-turucu baronu çıkıyor” ifadelerini kullandı.
İBB Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı muavini adayı Ekrem İmamoğlu, eşi Dr. Dilek İmamoğlu ile beraber Kastamonu’da halkla buluştu. İmamoğlu, Kuzeykent miting bölümünde konuşmasına yoğun yağmur ve dolu yağışı altında başladı. Mitingde “Patates soğan güle güle Erdoğan” sloganı atıldı.
“İHMAL DÖNEMİ BİTİYOR”
Ekrem İmamoğlu “Bu şehir, ülkein en güzel şehirlerinden birisi. Cumhuriyetimizin çoğu eseri bu kentte alan beden buldu. Fakat bu ülkein her köşesinde bulunduğu gibi Kastamonu da ihmal edildi. Artık ihmal devresi bitiyor. Kastamonu bundan sonra ihmal edilmeyecek” dedi.
PANKARTI OKUDU: İLK OYUMUZLA İNDİRECEĞİZ AŞAĞIYA
Konuşmasının gelişen dakikalarında yağış durdu ve İmamoğlu alanda vatantaşların taşıdığı bir pankartı “Bu sanırım gelenek olacak” diyerek okudu. Pankartta Kastamonu şivesi ile yazılan “Biz ufakken gelivermiş başa, ilk oyumuzla indireceğiz aşağıya. Ekrem başkan demedi boşa. Gençliğimiz var anlasana” sloganını okudu.
“PARAMIZI PUL ETTİLER”
“Bu seçimde hep beraber mühim bir karar vereceğiz” diyen İmamoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü;
*Bu seçimde alacağımız karar, bundan sonra ülkemizin nasıl yönetileceğine ait bir karar olacak. Liyakatsiz ellerde ne oldu? Ekonomimiz krizden krize savruluyor. Paramızı pul ettiler. Öyle değil mi?
*İşsizlik ve fakirlik aldı kafasını gidiyor. Enflasyon ve yaşam pahalılığı ne yazık ki milletimizin belini büktü. Türk lirasının en büyüğü ile nerdeyse yarım kilo et alınabiliyor. Dünyada en büyük parasıyla en az et alınan ülke Türkiye.
*Bu duruma getirdiler bizi. Artık yönetemiyorlar. Türk lirası dövize karşı zayıfladı, dövizi tutamıyorlar. Enflasyon bir canavara dönüştü. Gençlerimiz işsizlikten kan ağlıyor.
“İKTİDAR MİLLETİ UNUTTU, EKONOMİYİ DÜZELTEMEZLER”
Ekrem İmamoğlu, miting alanına dolduran bayanlara “çocuklarınıza gönlünüzden geçtiği gibi bayramlık alışverişi yapabildiniz mi? diye sorunca alandan “hayır” sesleri yükseldi. İmamoğlu şu şekilde devam etti:
*Biz bayramı bile unuttuk. Bu milletine bayramı bile unutturan bu iktidar, gerçekte milleti unuttu, milleti. Hep beraber bu gidişe dur demek zorundayız. Ekonomiyi bozan katiyen düzeltemez.
*Siz bu ülkeyi yöneteceksiniz. 2023’te şahıs başı milli gelir 23 bin dolar olacak diyeceksiniz. Bugün üçte biri. İşte şunlar ekonomiyi düzeltemez. Çünkü ekonomiyi batıran bizzat onların kurduğu sistem. İduruma sistemi, onların getirdiği devlet düzeni, şunların getirdiği mülakat sistemi.
*Ekonomiyi şunlar batırdı. Bu iktidarın tarım politikası, endüstri politikası, dış politikası batırdı. Aşama adım bu ülkenin en asli dengelerini bozacak adımlar attılar. Onlar ekonomiyi bundan sonra düzeltemezler. Kim düzeltecek?
*Biz düzelteceğiz, milletçe biz. Nasıl yapacağız? 14 Mayıs’ta sizler sandığa gideceksiniz, oylarınızla Millet İttifakı’nı başa, Kemal Kılıçdaroğlu’nu Çankaya’ya getireceksiniz. Millet İttifakı’nın iktidarı, sizlere ve bizlere ekonomik refahı da getirecek.
*Çünkü Millet İttifakı bu ülkenin becerikli kadrolarıdır. Türkiye’nin en liyakatlı ekibine, ülkenin anahtarını vereceksiniz. Bu düzeni siz değiştireceksiniz. Bu sorunlu düzen, bu sistemi kuranlar gidecek. Evlerine gidecek onlar.
“21 YIL BOYUNCA MÜLAKATLA GENÇLERİN HAKKINI YEDİLER”
İktidarın “mülakatların kaldırılacağı” yönündeki seçim vaadine atıf yapan Ekrem İmamoğlu “Gençlerimiz 21 sene süresince mülakat sistemiyle ne yazık ki sınavlardan yüksek not alan gençlerimizin bu iktidar hakkını yedi. Onların gözyaşları akarken ne yazık ki torpilli bir şekilde fırsat tanıdıkları, iş verdikleri, makam verdikleri insanlar hak etmedikleri yerlere geldiler. Bunu vicdanına sığdıran yöneticilerde bundan sonra vicdan kalmamış demektir. Ben size şu şekilde söyleyeyim. 21 senedir bunu yapacaksınız. Şimdi kalkıp millete ‘mülakatı kaldıracağım’ diyeceksiniz. Buna inanır mı bu millet? İnanmaz” dedi.
İBB’DEN BURS ALAN AKP’LİLERİ ÖRNEK GÖSTERDİ
Ekrem İmamoğlu; mülakat sistemine, hukuksuzluğa ve adaletsizliğe numune olarak AKP yönetimindeyken İBB’nin, şu an AKP’den İstanbul milletvekili adayı olan AKP Kadın Kolları Başkanı Rabia Kalender İlhan, AKP Milletvekilleri Fatma Betül Sayan Kaya ve Ravza Kavakçı’ya verilen bursları numune olarak anlattı. İmamoğlu şunları söyledi:
*Ekrem İmamoğlu : Sandığa gittiğinizde şunları sakın unutmayın. İstanbul’da sözüm ona yetenekli bir şahsa burs sağlıyorlar. Burs verdikleri bu genç, bugünün parasıyla 2 milyon liranın üzerinde para alıyor.
*Partili bir şahsa burs adı altında 2 milyon 200 bin TL lira burs sağlıyorlar. O şahıs 2007’de işe girmiş duruyor ama kendisi senelerce hiç İstanbul’da olmamış. Türkiye’de bile bulunmamış. O parayla vatan dışında belediye bursuyla yaşam sürmüş. Suç duyurusunda bulunduk. Peki mahkeme bir şey yaptı mı? Yapmadı.
*Peki şimdi ne yaptılar o bireyi biliyor musunuz? İstanbul’dan milletvekili adayı yaptılar. Örneğin gene şunların bir yakını, İBB iştiraki Metro AŞ’de işe alınıyor. Tesadüf bu ya, işe girdikten yalnızca 10 gün sonra belediyenin parasıyla ABD’ye gönderiliyor.
*Ekrem İmamoğlu :Ne kadar para sağlıyor biliyor musunuz belediye? 200 bin dolar. Bugünün parasıyla 4 milyon liranın üzerinde bir para. Bu, milletin parası, sizin paranız, hepimizin parası. Sözüm ona ulaşımla alakalı işe aldığı bu şahıs Amerika’da ne yapıyor biliyor musunuz?
*Siyaset doktorası yapıyor. 10 gün evvelce işe alıyor, 200 bin dolar sağlıyor. Ve politika doktorası yapıyor. Bunu da mahkemelere taşıdık. Ama mahkemelere sıra gelince bu tür haksızlıklar bulunduğunda ne yazık ki bu iktidarın devresinde çalışmıyor.
*İşte biz bu hukuksuzluğu sona erdireceğiz, Biz bu ülkenin 86 milyon insanının hakkını yedirmeyeceğiz. Biz bu ülkenin gençlerinin hakkını yedirmeyeceğiz.