KÜBA’NIN REKOR KIRAN BORCU
Küba’nın Rekor Kıran Borcu Rüşvet suçlamaları, tutuklu bir Kübalı banka yetkilisi ve Interpol, Küba hükümetine karşı Birleşik Krallık Yüksek Mahkemesinde Pazartesi günü başlayacak yüksek riskli bir davada yer alıyor.
Hukuk mücadelesi, 1980′lerden kalma ödenmemiş ticari Borcun’un bir kısmıyla ilgili. Küba kaybederse, bu ada ulusuna uzun süredir geciken ödemeler nedeniyle milyarlarca dolara mal olabilir ve en kötü senaryoda, petrol tankerleri ve gelen banka havaleleri gibi devlete ait varlıklara el konulmasına yol açabilir.
Başlangıçta Küba Kurtarma Fonu olarak adlandırılan yatırım fonu CRF1, Küba’ya şu anda sahip bulunduğu iki kredinin anapara ve vadesi prosedüriş faizleri amacıyla aşağı yukarı 72 milyon dolar dava açıyor. Başlangıçta Karayip adası ulusuna 1980′lerde Avrupa ticari bankaları doğrulusunda verildi ve bundan sonra var olmayan bir para birimi olan Alman Deutschmarks cinsinden ifade edildi.
Rekorları Kıran Borç Yüzünden Çıkan Mahkeme Kavgası
Küba, 1970′ler ve 1980′lerden kalma aşağı yukarı 7 milyar dolarlık ödenmemiş ticari krediler amacıyla ilk kez meşru prosedür görüyor. CRF, bu borcun bu ufak diliminde bu davayı kazanırsa, alacaklıların alacakları milyarları bulan diğer davalara yol açabilir. Herhangi bir ödenmemiş mahkeme kararı, mal varlığına el konulmasına yol açabilir.
Eğer bir anlaşmaya varamazlarsa, nihayet ödeme yapması gerekip gerekmediği konusu ile ilgili bir diğer mahkeme mücadelesiyle karşı karşıya kalabilir. CRF başarılı olursa, diğer çoğu alacaklının milyarları bulan iddialarla dava açmasına yol açabilir.
Borçları kapatılana kadar uluslararası sermaye pimeşruarından borç alamayacak. Dünya Bankası’na göre Küba’nın 2020’deki gayri safi yurtiçi hasılası 107 milyar dolardı ve bu, New York şehrinin bütçesinden biraz daha çokydı. Ülke, diğer sıcakkanlı hükümetlerin cömertliği yardımıyla onlarca senedir hayatta kalmayı başardı: eski Sovyetler Birliği, Venezuela ve Çin. Fakat Venezüella’nın finansal olarak gergin olmasıve Çin’in daha zayıf bir ekonomiyle karşı karşıya kalmasıyla, bu cankurtaran halatları giderek daha çok güvenilmez görünüyor.
ABD’nin ambargosu nedeniyle, Amerikalı yatırımcıların borcuna sahip olmaları ve ticaret yapmaları yasaklandı, bu da ABD’deki birtakım sınır pazarı hedge fon yöneticilerini hayal kırıklığına uğrattı. gelecekteki bir müzakere masasına oturun.
Amerika ve Amerikan Bankalarına Büyük Borç
Ticari borcun ötesinde, eski önder Fidel Castro’nun 1959′da bir darbeyle iktidara gelmesinin sonrasında Küba hükümeti doğrulusunda mülklerine el eklenilen Amerikalılar ve Amerikan şirketlerinden hala ödenmemiş aşağı yukarı 6.000 alacak var.
Kar hedefi gütmeyen, özel bir sivil toplum kuruluşu olan ABD-Küba Ticaret ve Ekonomi Konseyi’nin uzun süredir başkanı olan John Kavulich, davanın ABD ve Küba yönetimlerini 1,9 milyar dolar değerindeki 5.913 iddia amacıyla bir uzlaşma müzakeresi amacıyla “teşvik edici” olma ihtimalini söylüyor. ”Duruşmanın sekiz gün devam etmesi bekleniyor. Banco Nacional de Cuba’nın tutuklu eski bir çalışanı olan Raul Eugenio Olivera Lozano’nun uzaktan tanıklığı yer alacak.
Davada yasenean belgelere göre Lozano, söz hususu Kredilerin Çin’e ait olanlardan CRF’ye tekrar tahsis edilmesine izin veren evrak işlerini işlemek karşılığında 25.000 dolardan çok rüşvet almaktan Küba’da hüküm giydikten sonra 13 sene hapis cezasını çekiyor. ICBC Standart Bankası.
Mahkemeye tanıttığı dosyalarda CRF, rüşvet iddialarının
“küstahça” olduğunu ve Lozano’nun kredileri geri ödememek hedefiyle hükümeti doğrulusunda karalandığını söylüyor. İnsan hakları örgütleri uzun vakittir keyfi gözaltı ve gevşek hukuk devleti olmakla eleştiriyor. Hem Uluslararası Af Örgütü hem de İnsan Hakları İzleme Örgütü, onu dünyadaki en baskıcı rejimlerden biri olarak tanımlıyor.
Dikkate alınması gereken diğer maliyetler de var. Şuana kadar, hükümeti savunması amacıyla aşağı yukarı 3 milyon dolar harcadı ve davacılar aşağı yukarı 2.6 milyon dolar harcadı. Birleşik Krallık’ta, kaybeden kazananın meşru ücretlerini öder, bu amaçla taraflardan biri aşağı yukarı 6 milyon dolar kazanır.